Ouders

Je grootste wens als ouder is dat je kind gelukkig en weerbaar is. Zich ontspannen en zorgeloos ontwikkelen mag. Dat is alleen niet de dagelijkse praktijk. De snelheid van nu en wat daarin gevraagd wordt van kinderen kan overweldigend zijn. Kinderen die zich aanpassen aan de buitenwereld . Als het teveel wordt , kan het zich uiten in gedrag wat niet passend is bij de diepste kern van jouw kind die je als ouder zo koestert. Emoties die oplopen, terugtrekkend, naar buiten gericht of aanpassend gedrag laten zien. Het is een manier om zichzelf te beschermen. Het kost vaak veel energie en kan kinderen uit balans en in verwarring brengen. Het ontwikkelen van veerkracht en je eigen plek innemen helpt kinderen beter staande te blijven in alle prikkels en verwachtingen die binnen komen. Om vooral zichzelf te mogen en kunnen zijn.

Begeleiding

In de begeleiding gaan we samen op ontdekkingsreis. Ontdekken wat er speelt en waar we naar toe willen. Je eigen plek kunnen innemen is zo belangrijk om je veilig te voelen en jezelf te kunnen zijn. Zicht krijgen op wat voor jou belangrijk is en welke keuzes je hierin kunt maken. Op een natuurlijke manier jezelf mogen herontdekken waarin je je gezien en gehoord voelt. In de begeleiding richt ik mij vooral op de laag achter de woorden en het gedrag. Daar zit de afstemming van mij op wat de vervolgstap telkens is. Ik werk met ervaringsgerichte werkvormen, zodat het ook echt gevoeld kan worden. “Uit je hoofd en in je lijf” om van daaruit regie te kunnen nemen om meer jezelf te kunnen zijn en steviger te kunnen blijven staan. 

 

Hoe stemmen we met elkaar af?

In een telefonisch kennismakingsgesprek stemmen we samen af wat er speelt en of ik iets zou kunnen betekenen. Vervolgens vindt er een intakegesprek plaats waar we samen met jou/jullie kind de hulpvraag formuleren . Als er daarna een echte ja voelbaar is ook voor je/jullie kind,  plannen we de volgende sessie(s) in.

Telefonisch kennismakingsgesprek: gratis
Intake: € 35,00
Per sessie: € 60,00 (1 uur)