Kind in de knel

Een kind wat knel komt te zitten, kan niet optimaal zichzelf zelf. Dit kost energie en kan van invloed zijn op van veel andere dingen. Hoe fijn is het om samen te ondersteunen zodat jouw kind de regie weer kan pakken? Niet het leven maakbaar maken maar juist leefbaar. 

Waarom doen kinderen wat ze doen?
Het gedrag is hetgeen wat zichtbaar is voor de buitenwereld.
Onrust, terugtrekken, aanvallend reageren, niet tot actie komen enz.
Wat speelt er zich af in hun binnenwereld? Het niet zichtbare deel voor de omgeving. Afstemming op het niet zichtbare deel is zo belangrijk om te begrijpen waarom kinderen doen wat ze doen en voelen wat ze voelen. Ook voor het kind zelf! Welke behoeftes liggen daar? Welke gedachtes? Welke gevoelens?  Hierop afstemmen geeft ruimte voor kinderen en ook voor de omgeving. De boodschap erachter is duidelijker. Dit geeft inzicht wat leidt tot bewustwording. Vanuit bewustwording stappen zetten om zelf aan het stuur te staan waar je ook bent. Dat geeft rust, want jezelf heb je altijd bij je.

Groepsverband

Het is een natuurlijk gegeven dat we ergens bij willen horen. Het geeft veiligheid en geborgenheid. Tijdens deze vorm van begeleiden maken we daar ook gebruik van. Kinderen ervaren dat zij hun eigen waarde hebben en vanuit hun kern mogen geven en ontvangen. Voelen dat je helemaal goed bent zoals je bent. Het mooiste in elkaar naar boven halen en mee kunnen nemen in het gewone dagelijkse leven. 

Begeleidingstraject: ” Zie jezelf ”  ( kinderen van 7 t/m 9 jaar)

Voor kinderen die behoefte hebben om meer rust te vinden in zichzelf, zelfvertrouwen willen vergroten. Willen ervaren dat je na vallen ook weer op kunt staan. Tijdens dit traject gaan we aan de slag met de vertelstok en het spel schatgravers. Vertellen, ontdekken en delen van eigen schatten. Zien en gezien worden ieder met zijn eigen schatten en waarde. 

Data: 10, 17, 24 september en 1 oktober van 15.15 tot 16.15 uur.
Adres: Prof. Röntgenstraat 8 in Apeldoorn ( en aangrenzend Oranjepark afhankelijk van het weer)
Kosten: € 139,00 ( inclusief mogelijkheid tot telefonisch-/mailcontact in deze periode )

Individueel

Individuele trajecten zijn ook mogelijk. Kinderen kunnen vastlopen op hun pad. Soms knel in het systeem, in gebeurtenissen op hun pad, in het “verhaal” wat hun verteld wordt of wat zij zijn gaan geloven als enige waarheid. Een waarheid die niet altijd past bij hun diepste zijn.  Vervolgens gaan kinderen in de overleefstand. Tijdens de intake gaan we samen met jouw kind de hulpvraag formuleren en hier wordt op afgestemd tijdens de ontmoetingen daarna. Belangrijk dat een kind zelf ondersteuning wil want het is tenslotte ook zijn of haar pad wat gelopen wordt.
Intake is geheel vrijblijvend en gratis.

Heeft u vragen over bovenstaande neem gerust contact op!