Mijn pad daarin is hobbelig verlopen. Ervaringen die je meedraagt, kindconclusies, overtuigingen, denken niet veilig te zijn. Het leidde tot het opzetten van maskers, aanpassen en mijzelf niet goed genoeg vinden. Zie mij, help mij, begrijp mij dat was ik hoopte als kind vooral op school. Op elk rapport stond: “Ongeconcentreerd en wiebelig”. En toen was daar die ene meester die achter het ongeconcentreerde kon kijken en met mijn kern in contact kwam. Een luikje ging open. Het gevoel ik mag mij zijn en ik mag er zijn. Dan gaat het van moeite kosten naar steeds meer moeiteloos. Je kunt dan groeien vanuit wie jij bent. Het gaf een gevoel van veiligheid en vrijheid. 

Nu ben ik blij en dankbaar met mijn hobbelige weg als kind. Afstemmen, voelen voorbij woorden, zonder oordeel kijken naar wat zichtbaar en onzichtbaar is. Het geeft mij zoveel voldoening vanaf dag 1 dat ik begonnen ben in het onderwijs. Zo happy zijn als ik naar de lessen pedagogiek mocht op de opleiding. Opgezogen, gesmuld heb ik ook in vervolgopleidingen.

De voldoening kwam en komt voort uit dat kinderen kunnen ontspannen, ruimte is om te mogen ervaren, ervaringen mogen opdoen in wat werkt en wat niet. De wijsheid van een kind wat zichtbaar wordt en waar wij ons als volwassenen aan mogen en kunnen spiegelen. Er ontstaat een golfbeweging naar wij in plaats van ik en ik. Alles is met elkaar verbonden. Alles mag er zijn. Dat je telkens weer op kunt staan als het even niet wil. Dat je kunt blijven staan in wie en wat jij te brengen hebt. “Laat jezelf maar zien. Wees gewoon jezelf” wordt dan een meer en meer een natuurlijke beweging. Een natuurlijke beweging van elk kind. Kinderen die zulke mooie en liefdevolle spiegels voor ons zijn. Een kind is van nature in staat om uit te proberen, om te vergeven, om zonder oordeel te zijn. Door ervaringen komt daar vaak een laagje overheen waardoor het soms moeilijkere zichtbaar is voor een kind en/of omgeving.
Kinderen laten ervaren dat alle emoties gevoeld mogen worden, stukje bewustwording. Je bent ok zoals je bent.
Zo fijn om een stukje mee te mogen lopen met kinderen en ouders . Samen verbinden om jezelf heel te mogen voelen.