Marja Spiegelenberg

(Werk) ervaring

Al vele jaren mag ik kinderen en ouders begeleiden vanuit het diepst van mijn hart.
Er zit zo’n groot parallel in de thema’s waar kinderen en volwassenen mee kunnen worstelen.
“Zie en hoor mij, begrijp mij, help mij mijzelf te blijven in alles wat ik doe”.
Het onbewuste speelt hierbij een grote rol. Voorbij woorden en gedrag, dat is de laag waar belangrijke informatie ligt. Werken op die laag geeft verbinding en vertrouwen. De laag waarop groeien en ontwikkelen mogelijk is.

Mijn pad
Die verliep als kind niet moeiteloos. En met mij vele anderen. Tegenslagen die impact hadden op ons als gezin en ieders leven daarin. Hoe je jezelf onbewust gaat beschermen. Omgeving gaat aanvoelen en daarop anticiperen. Overtuigingen en patronen die later herzien mochten worden, want die waren niet langer meer nodig. Ik ben dankbaar voor dit hobbelige pad, omdat het mij zoveel heeft gegeven. De herkenning bij kinderen die ik heb mogen ontmoeten. Door uiterlijk gedrag heen kunnen kijken en de pijn en vooral de behoefte erachter kunnen zien.

Eigen ervaring en studies hebben mijn werk en ook mijn leven zoveel diepgang gegeven. Kinderen en volwassenen in de knel ontmoeten en eigen regie weer zien terugpakken. Het vertrouwen wat weer mag ontstaan. Terug naar wie jij bent in jouw diepste zijn. Kinderen zijn prachtige leermeesters voor ons. Zeker als we durven te kijken in de spiegel die ze voor kunnen houden. Het werk wat ik mag doen is zo kloppend voor mij.

Natuur

De natuur is voor mij altijd een plek geweest waar ik op mijn best was. Vooral de trektochten als kind in de bergen zorgen voor dierbare herinneringen.
In beweging , uitdagingen in zwaarte van de tochten en vooral de rust vond en vind ik heerlijk. Nog steeds vind ik het fijn om lange wandelingen te maken.
De hond lekker mee en genieten maar. Mooie ontmoetingen hebben onderweg of gewoon de stilte even opzoeken.

Missie

Mijn missie is om vrouwen en kinderen in hun kracht te laten staan.
Levensthema’s niet gezien, gehoord en erkent voelen te transformeren naar zelferkenning, zelfvertrouwen en zelfliefde. Betekenisvol zijn voor zichzelf en daarmee voor anderen.

 

 

“Het leven is een avontuur, geen verzorgde reis ” ( uitspraak Eckhart Tolle)