Marja Spiegelenberg

Ik ben Marja Spiegelenberg. Als leerkracht in het basisonderwijs heb ik in de afgelopen 35 jaar mooie en dierbare ontmoetingen gehad met kinderen en ouders. Mijn grootste passie was om echt in contact te staan met kinderen. Tijd nemen en afstemmen op de laag onder woorden en gedrag. De laag die nodig is om je goed te kunnen ontwikkelen in alle opzichten. Gevoel van veiligheid en begrepen worden en kinderen helpen om daar zelf ook regie in te kunnen en durven nemen. Het werd tijd om het onderwijs gedag te zeggen en mijn passie verder te laten stromen in mijn praktijk.

Mijn pad
Die verliep als kind niet moeiteloos. Tegenslagen die impact hadden op ons als gezin en ieders leven daarin.  Ziekte in huis en mijn vader die heel plotseling overleed. Hoe je jezelf onbewust gaat beschermen. Omgeving gaat aanvoelen en daarop anticiperen. Scannen op veilig of onveilig. Ik ben nu dankbaar voor dit hobbelige pad, omdat het mij zoveel heeft gegeven. De herkenning ook bij kinderen die ik heb mogen ontmoeten. Door gedrag heen kunnen kijken en vooral de behoefte erachter kunnen zien. Samen afstemmen en daar zijn lang niet altijd woorden voor nodig. 

Natuur

De natuur is voor mij altijd een plek geweest waar ik echt tot mijn zelf kom.  De trektochten als kind in de bergen zorgen voor dierbare herinneringen. In beweging , uitdagingen in zwaarte van de tochten en vooral de rust vond en vind ik heerlijk. Ik geniet ervan om  samen met mijn hond  door de natuur te lopen. Mooie ontmoetingen hebben onderweg of gewoon de stilte even opzoeken. Alles is een cyclus in de natuur. In mijn dagelijks werk maak ik dankbaar gebruik van de wijsheid van de natuur.

 

 

 

“Het leven is een avontuur, geen verzorgde reis ” ( uitspraak Eckhart Tolle)